Reisemål i Sør-Amerika

machu-picchu-1569324_640Sør-Amerika strekker seg fra grensen i Panama og de sørligste øyene i Karibia i nordvest, og nesten til Antarktis i sør. Det er den femte mest folkerike verdensdelen, og deres befolkning utgjør ca. 6 % av jordens befolkning. Nesten en tredjedel av Sør-Amerika er dekket av regnskog, og Amazonas (både regnskogen og elven) er kilden til en enorm andel av hele klodens liv.

Argentina

Argentina er et stort land, og faktisk det åttende største landet i verden. Utrolig flotte landskap, rikt dyreliv, gamle småbyer og moderne storbyer gjør Argentina til en populær reisedestinasjon. Cordoba, med sine gamle spanske bygninger, historiske palasser, kirker og monumenter, er absolutt verdt et besøk. For reisende som elsker levende storbyer er Buenos Aires stedet å dra. Det er den mest glamorøse byen på kontinentet, og med de nye mattrendene er den mer interessant enn noen gang. Men Argentina har også noen av verdens mest utrolige landskap. Glaciers nasjonalpark har en av de største isbreene, etter Grønland og Antarktis, og her kan man virkelig nyte spektakulære fotturer i de majestetiske fjellene.

Peru

Fødeplassen til det store Inkariket er ikke lenger bare en ypperlig destinasjon for backpackere med lavt budsjett. Peru har utrolig spennende opplevelser for reisende, fra det utrolige synet av Machu Picchu, til tre forskjellige Amazonas-regioner, Riverine nasjonalpark, reservatene rundt Iquitos: Chachapoyas, Gocta og Kuelap med sine mumie-museer, ruiner og høye vannfall; og Tambopata-reservatet hvor det arrangeres populære båtturer.

Cusco, også kjent som den arkeologiske hovedstaden i Sør-Amerika, er der Inkarikets fødsel og fall tok plass. I dag kan du se restene av de tidligere æraene, gamle barokk-katedraler og restene av nydelig utført steinhuggeri. Denne historiske kombinasjonen gjør Cusco til et meget spesielt sted man definitivt bør besøke.

Brasil

Brasil er Sør-Amerikas – og ett av verdens – største land. Brasils atlanterhavskyst er en strandelskers drøm. Det store utvalget av strender, flotte hoteller, nydelig mat og den behagelige temperaturen gjør Brasil til en perfekt feriedestinasjon for familieferier og bryllupsreiser. Rio de Janeiro er en livlig og spennende by, fra den berømte stranden Copacabana, til utsikten fra Christ the Redeemer-statuen, eller glitrende karnevalkostymer og dansing i gatene – denne byen har alt.

Colombia

Fra å ha vært et noe utrygt reisemål, har Colombia blitt et yndet reisemål med sin nydelige fjellnatur, og som eneste land i Sør-Amerika har Colombia kystlinje både mot Det karibiske hav og Stillehavet. Naturen i Colombia varierer fra tropisk regnskog til snødekte fjelltopper, så her kan det lønne seg å pakke klær for alle værforhold. Bogota er hovedstaden og den største byen med mer enn 7,5 millioner innbyggere. Byen har en særdeles tradisjonell arkitektur og et herlig uteliv. Er du en kaffe-entusiast, må du få med deg Colombias kaffetilbud – hjemplassen til den beste kaffen i verden.

Ecuador

På denne breddegraden deler Andesfjellene seg i to rekker, og mellom disse er den fortryllende Avenue of the Volcanoes. Denne utrolige kjeden av aktive vulkaner er bare et par timers kjøring unna hovedstaden Quito, og kan nås på en dagstur. Ecuador har alt fra flotte strender, fjell som innbyr til klatring, dramatiske fossefall, historiske bygg, og ikke minst store håndarbeidsmarkeder. Har du først kommet deg til Ecuador, er det absolutt verdt å besøke de famøse Galápagos-øyene, Darwins berømte forskningssted. Her kommer du tett på nysgjerrige arter som ikke finnes noen andre steder i verden.

Chile

Reiser du til Chile, kan du skryte av å ha besøkt det tørreste stedet på jorden, nemlig Atacama-ørkenen, eller å ha tatt en fottur i nasjonalparken Torres del Paine. Den mystiske Påskeøya er også noe du bør få med deg, med sine historiske steinfigurer – men selv om den er en del av Chile, er den ganske langt unna fastlandet. Dette er også en destinasjon som byr på snowboardopplevelser like utenfor hovedstaden. Chile er rett og slett et land som passer absolutt alle.