Reisemål i Asia

burma-1680922_640Asia er et populært kontinent for mange som ønsker eksotiske og tropiske øygrupper; fargerike og spennende kulturer og folkeslag, nydelig og fortryllende natur, samt pulserende byer og natteliv. Det som lokker flest nordmenn vil nok være det å oppleve flere land som er helt ulike fra den vestlige verden, og Norge spesielt. Asia har mye å by på. Dersom du planlegger din neste reise, eller din første reise, til Asia, har vi drøssevis av land og steder å anbefale deg.

Thailand

Hvis vi sier Thailand, tenker du kanskje at det fort blir for uoriginalt, men dette landet er faktisk fullt av herlige ferieperler. Ønsker du en stille og behagelig ferie uten mange turister, anbefaler vi at du utforsker øya Koh Phayam. Samtidig som du slipper unna tjas og mas fra andre på ferie, har du her flere restaurant- og hotelltilbud – dermed får du både i pose og sekk. Skal du reise så langt, er en rundreise det absolutt beste. Da kan du kombinere populære reisemål som Phuket og Krabi, og i tillegg ta deg tid til å utforske de spennende og uoppdagede stedene.

Avslapping og byliv

Du kjenner sikkert til øya Bali, og dette er det god grunn til. Det skal godt gjøres å finne hvitere strender, blåere vann og behageligere atmosfære. Bali er Indonesias største turistattraksjon. Men Indonesia har mye mer å by på – du har muligheten til å utforske mange andre spennende øyer, som tradisjonsrike og historiske Yogyakarta, praktfulle Lombok samt rotete, men sjarmerende Surabaya. Indonesia har flere nydelige templer og en spektakulær natur bestående av prangende fjell, fossefall og vulkaner. Flere tusen spennende og varierte øyer å boltre seg på er tilgjengelige, så her får du litt av et puslespill når du skal sette sammen reiseplanen.

Trives du bedre i store byer med fargerike kulturer og yrende natteliv, er kanskje Hongkong, Tokyo eller Hanoi noe for deg. Vietnams hovedstad Hanoi er et perfekt reisemål for deg som ikke kan få nok av spennende mat og et vrimlende byliv. Her kan du dra på en guidet gatemat-tur, besøke krigsmuseet og handle i Hanois mange fargerike markeder. Om du trenger et avbrekk fra det travle bylivet, er ikke Halong Bay med sine utrolige øyformasjoner og smaragdgrønne hav langt unna.

Asia oppfyller dine drømmer

Det er lett å bli fortryllet av magiske Asia. Dette er absolutt et kontinent det er verdt å reise tilbake til, og det gjør de aller fleste. Vi kan videre anbefale spennende land som Kambodsja, Myanmar (tidligere Burma) og Laos. Ønsker du en skikkelig naturopplevelse, kan du besøke Bokeo Nature Reserve i Laos. Her bor du rett og slett i en trehytte noen meter fra bakken, og i tillegg får du reist rundt i jungelen med en zip-line. Bare noe av det du kan få øye på her er tigre, elefanter og bjørner. Ønsker du å dra på eksotiske fjellturer eller sykkelturer, anbefaler vi Nong Kiau, med sin nydelige natur. Dette er en liten landsby, så her finner du nok ikke de mest luksuriøse hotellene – men en opplevelse for livet er du garantert. Har du bestemt deg for Kambodsja, anbefaler vi byen Battambang for en historisk opplevelse, eller Siem Reap for en fargerik og sjarmerende byferie. Drar du til Siem Reap, er ikke Koh Ker langt unna, med sitt utrolige tempel i jungelomgivelser – dette må du få med deg.

Vi har spart det aller beste til slutt, nemlig Myanmar. Myanmar er landet der nonnene går i rosa drakter og bygningene skinner. Det kanskje mest fantastiske du kan få med deg i Myanmar, er en luftballongtur over Bagan, med utsikt over de mange spektakulære templene.