Reisemål i Afrika

car-722255_640Afrika er det eldste befolkede kontinentet på jorden, og har mange gjemte juveler, med sine store innsjøer og perlehvite strender, og et majestetisk dyreliv du ikke finner maken til andre steder i verden.
En reise gjennom eksotiske Afrika er en opplevelse for livet. Det er mange spennende destinasjoner, kulturer, matopplevelser og landskap, alt etter hvilken del av Afrika du besøker. Er du vant til charterreiser til Mallorca og storbyferier til byer som Paris eller London, vil Afrika virke som en helt ny verden – og det er aldeles ikke å forakte. I denne ville og vakre verdensdelen finnes det en rekke utmerkede destinasjoner, og det blir nesten vanskelig å velge.

Botswana

Botswana er, i tillegg til Tanzania og Kenya, en av de beste destinasjonene for en safari-ferie. Landet, som grenser mot Sør-Afrika, Namibia og Zimbabwe, har en av de mest omtalte villmarksdestinasjonene i verden – nemlig Okavango Delta, som befinner seg dypt inne i Kalahari Basin. Her kan du oppleve de store dyrene, frodig vegetasjon og naturlig skjønnhet på sitt beste. Botswana tilbyr et stort utvalg av overnattingsmuligheter for turister, alt fra luksushytter til gjestehus og campingplasser for de med litt lavere budsjett.

Kenya

Kenya er et paradis som ligger på østsiden av Afrika. Landet er kanskje mest kjent for sitt mangfoldige dyreliv og vakre natur. Om du har sett den kjente Disney-klassikeren Løvenes Konge, forbinder du kanskje Kenya med den naturen du får se i filmen. Og det er faktisk ikke så fjernt – landskapet i filmen er nemlig inspirert av naturreservatet Masai Mara. Dette reservatet er absolutt verdt et besøk. Her tar safaribilene deg tett på dyrelivet og du får se løver, sebraer, elefanter, antiloper, hyener og mye mer. I tillegg kan du overnatte i luksuriøse telt og smake på mat som får smaksløkene til å juble.

Oppdag den herlige øya Lamu, hvor du kan nyte endeløse strender og rolige gater uten biltrafikk. Gjemt bak sanddynene på øya finner du yogasentre du kan oppsøke alene eller bli med en gruppe. Øya er full av vennlige innbyggere som bor mellom kokosnøtt- og mangoplantasjer. Malindi og Watamu er to andre minst like flotte øyer, med nydelige tropiske strender, og avslappende gjemmesteder. Her finner du også spektakulære korallrev og et mangfoldig dyreliv under havoverflaten.
Den reisende som ønsker å oppleve det lille ekstra, bør ta en tur til fugletitter-paradiset Lake Nakuru og nyt forhagen til Kilimanjaro, Amboseli nasjonalpark.

Tanzania

Tanzania er, i likhet med Kenya, et land som har mye å by på. Det ligger på østkysten av Afrika, og øya Zanzibar like utenfor er definitivt en utmerket destinasjon for late dager på stranden. Her får du svømme i det varme, deilige og krystallklare Indiahavet, dra på fullmånefester og besøke Stone Town. I tillegg passer denne øya ypperlig til å utforske livet under havoverflaten. Vi må ikke glemme Kilimanjaro, verdensdelens høyeste fjell. Det er absolutt verdt et besøk der det ruver over det eksotiske landskapet. Nasjonalparken Serengeti er et utmerket sted for safari, da det byr på et rikt og spennende dyreliv.

Marokko og Egypt

Ønsker du deg heller litt nord i kontinentet, med muligheter til å vandre i sagnomsuste Sahara, kan du la Marokko eller Egypt bli ditt neste reisemål. Marokko byr på en spennende, middelaldersk opplevelse og en helt spesiell kultur. Denne spesielle kulturen har oppstått på grunn av både orientalske og vestlige innslag, noe som gjør at dette landet skiller seg ut. Sist, men ikke minst, må vi nevne de storslåtte pyramidene i Egypt. Drar du til Kairo får du både storbyopplevelse og et utrolig flott, historisk innslag når du besøker pyramidene ved Giza like utenfor byen. Kheopspyramiden er absolutt noe du kan skryte av å ha sett når du kommer hjem fra ferien.