Reisegarantifondet

Når man skal bestille en pakkereise lønner det seg alltid å sjekke om selgeren av reisen er medlem i reisegarantifondet. Reisegarantifondet sørger for en solid reisegarantiordning i landet vårt, og en av fondets viktigste oppgaver er å sørge for at de som har bestilt pakkereiser hos et reiseselskap som har gått konkurs, får tilbakebetalt pengene sine. Det er derimot visse krav som må være oppfylt for at reisen skal gjelde som en pakkereise. Det må være en reise som omfatter minst én overnatting eller varer mer enn 24 timer. I tillegg må reisen inneholde innkvartering, transport eller andre reiserelaterte tjenester. Minst to av de nevnte tjenestene må være bestilt gjennom samme leverandør. Dersom man har bestilt rutefly, eller kjøpt hele reisen fra forskjellige aktører, gjelder ikke denne ordningen.

Da Wikstrøm gikk konkurs

Mot slutten av mars i 2014, begjærte XL Reisers forgjenger, Wikstrøm Reiser, konkurs. Dette var utvilsomt en grå dag – men for noen av deres reisende var dagen likevel blå og skyfri. Tre grupper var ute på reise på dette tidspunktet, og de fikk heldigvis ikke ferien sin ødelagt av den grunn. På grunn av at Wikstrøm Reiser benyttet seg av Reisegarantifondet, fikk gruppene fortsette ferien sin sammen med reiselederen. Beklageligvis kunne ikke de som hadde bestilt tur dra på reise, men de fikk pengene sine tilbake alle sammen, slik at verdien av turen ble dekt. Garanti har alltid hatt høy prioritet for kundene, og vi tror at dette er mye av grunnen til at XL Reiser ble et populært valg. Kunder føler seg tryggere på å bestille hos noen som stiller med garanti, og dermed vinner både leverandøren og kundene på denne garantiordningen.

Retningslinjer for arrangør og kunde

Det er en selvfølge at reiseselskapene skal kunne stille med garanti. Det finnes ingen skumlere situasjon å befinne seg i enn helt etterlatt i et fremmed land, spesielt dersom alle sparepengene har gått inn i en planlagt eventyrtur og det ikke er nok igjen til en ny flybillett. Selv om det er lovpålagt med garanti hjelper det lite at arrangørene blir satt i fengsel når man sitter på flyplassen et sted i Asia uten noen måte å komme hjem på. Hvor mye en arrangør må betale for å opprettholde garantistatusen sin kommer an på omsetningen, og derfor er det viktig at reisebyråene passer på å holde regnskapet i orden. På samme måte som med andre typer forsikringer, er det fort gjort å ende opp med å betale for mye – og å betale for lite i dette tilfellet betyr bøter.

Selv reisebyråer som kun arrangerer pakkereiser for bedriftsmarkedet må ha garantien i orden. Men det finnes unntak fra reglene i reisetyper som minner om pakkereiser. Rene reiser med fly og hotell regnes ikke som pakkereiser for næringslivet, og heller ikke de forskjellige formene som transport som skjer under en pakkereise er del i garantien.

I praksis

På Reisegarantifondets hjemmesider er det en oppdatert oversikt over alle konkursbegjæringer, samt advarsler om reisebyråer som driver uten garanti. Under hver post kan du ofte finne informasjon om hva som skjedde med kundene som allerede var ute på reise da konkursen ble åpnet. I de aller fleste tilfellene er det mulig for de reisende å fortsette som vanlig, takket være garantien. Men selv i tilfeller der deler av pakken ikke lengre er tilgjengelig på grunn av manglende betaling er det betryggende å se at flyreiser alltid blir ivaretatt. I mange av konkursutlysningene viser det seg at andre reisebyråer har tatt over reisende til de som har åpnet konkurs, og dermed sørget for at de reisende ikke er berørt av konkursen i det hele tatt.