Koh Tao, Thailand

koh-tao-463371_640Thailand har lenge vært et populært reisemål. Thailand, også kalt smilets land, ligger midt i smørøyet av eksotiske og spennende steder å utforske. Med rundt 300 soldager i året reiser, eller flykter, nordmenn fra surt høstvær eller kalde vintre til denne fantastiske destinasjonen. Thailand har tre ulike sesonger gjennom året: Som de fleste asiatiske land har Thailand regntid – denne starter rundt mai og varer til oktober, med september som den måneden med mest nedbør. Det regner ikke konstant, slik som det ofte gjør i Norge, men holder seg til en regnskur midt på dagen og om natten. Den varmeste perioden er fra mars til mai, med hete dager og temperaturer på rundt 35 grader og høy luftfuktighet. Det er ikke noe problem å reise i denne perioden, da Thailand har utallige strender for avslapping, samt deilige bademuligheter for avkjøling. Den beste perioden vil uansett være den «kjølige» perioden, som varer fra november til februar. Temperaturene ligger på herlige 30 grader, og det er upåklagelig. I tillegg er jo dette en periode med ruskevær i Norge, så da passer det perfekt med en solfylt ferie.

Thailand er stort og spennende, og har haugevis av attraktive steder å oppleve. Hovedstaden Bangkok byr på uendelige kulinariske opplevelser og en levende kultur. Dette er et utmerket startsted på ferien din. Mange foretrekker likevel å ta ferien ut av storbyen og ut mot kysten. Koh Tao er på vei opp som et nytt og spennende reisemål i Thailand. Denne øya byr på helt spesielle og vakre opplevelser i form av helt turkist hav, grønne jungler og høye fjell.

Dykkerferie

Det Koh Tao er best på, er dykking. Uansett om du aldri har prøvd det før eller er en erfaren dykker, er denne øya perfekt for den som vil nyte utsikten under vann. Det er den absolutt beste plassen å prøve ut eller lære å dykke på, så om dette blir ditt neste reisemål, er dette noe vi anbefaler. Er du helt fersk i feltet, kan du prøve deg på et nybegynnerkurs i dykking, hvilket vanligvis går over fire dager. For familier med barn fins det også kurs for barna, noe som er et optimalt tillegg til familieferien. Er du mer erfaren, kan flere av dykkerklubbene på Koh Tao tilby spennende dykkerkurs for viderekomne, som for eksempel nattdykking, vrakdykking eller haidykking. Det er også mulighet for å bli med på en av flere båter som legger fra kai hver dag. På grunn av at dykking er så populært i Koh Tao, er det også mye billigere, siden det finnes dykkerklubber rundt hvert hjørne. Dykkerinstruktørene snakker ulike språk og er utrolig dyktige, så her er du garantert verdi for pengene.

Et paradis for alle

Koh Tao er kanskje et synonym for dykking for de som kjenner området, men denne øya har mye annet å by på. Naturen må oppleves og er å sammenligne med en episode tatt rett fra den kjente serien Lost. Et rent paradis for turer og vandringer i urørt natur. I tillegg er denne perlen et populært sted for klatring og vandring, med sitt ujevne terreng og mange store berg langs strendene. Men dersom du liker en mer avslappet ferie, finnes det flere alternativer. Strendene er ypperlige for avslapping og bading, og det finnes mange flotte restauranter og kafeer. Ta det rolig med en deilig drink, eller prøv deg på litt yoga på stranden ved soloppgang eller solnedgang. Denne øya har alt du noensinne har ønsket deg.