Elvecruise i Mekongdeltaet

vietnam-1270157_640Fra toppen av platået i Tibet flyter den mektige Mekong-elven gjennom seks forskjellige land, hvor den gir liv og hjem til millioner av mennesker. Vannmengdene kommer fra smeltet snø i Himalayafjellene, og etter en 4500 km lang reise munner Mekongelven ut i Sør-Kinahavet. Vietnameserne kaller den Song Cuu Long, de ni dragers elv, etter de ni bielvene fra Mekongdeltaet der land og vann blandes og gir perfekte forhold for risdyrkning. Mekongdeltaet dekker store deler av sørvestlige Vietnam, ca. 40.000 kvadratkilometer, og tusenvis av vannveier former en labyrint med frodig vegetasjon, mangrovesumper og fulle rismarker.

Uendelige opplevelser

Mekong er en av verdens største elver og starter i Tibet før den flyter videre gjennom Kina, Burma, Thailand, Laos, Kambodsja og til slutt Vietnam. Denne elven huser mer enn 13 millioner mennesker, som bor på båter og i fiskerlandsbyer. Gå ikke glipp av det flytende markedet ved solnedgang – her får du fryd for øyet og smaksopplevelser som blir til minner for livet. Klimaet gjør at du har uendelig tilgang til tropiske frukter, sukkerrør, kokosnøtter og nydelige blomster, men det beste av alt er gjestfriheten blant de lokale. Alt dette gjør Mekongdeltaet til et eksotisk paradis for besøkende fra hele verden.

Områdene rundt deltaet er ikke utbygd, og har heller ingen industriområder, hvilket gjør at dyre- og plantelivet kan sammenlignes med Amazonas, og inkluderer 20.000 forskjellige plantearter, 430 forskjellige pattedyr, 1200 forskjellige fuglearter, 800 forskjellige arter av reptiler, 800 forskjellige typer fisk og mye mer. Forskere finner stadig nye arter i dette området. Mekongdeltaet blir ofte omtalt som en biologisk skattkiste. Her er det ikke uvanlig å få øye på morsomme apekatter som slenger seg rundt trærne og de rundt de eldgamle templene i området.

Store kontraster

Kontrastene du kan oppleve på et elvecruise på Mekongelven er store. Det ene øyeblikket ser du storslåtte templer, i det andre ser du minner etter krigsperioder. Du kan være med på organiserte turer som tar deg til Hỏa-Lò-fengselet, det beryktede fengselet for amerikanske krigsfanger under Vietnamkrigen. Du vil også finne levende byer som Phnom Penh og Ho Chi Minh City. De er fulle av aktiviteter, butikker og motorsykler, i tillegg til mer rolige elvelandsbyer som Tan Chau, hvor innbyggerne vever gulvmatter av siv, hvilket de har gjort i flere generasjoner. Disse områdene er veldig fattige, men her vil du være vitne til en utrolig skjønnhet – de religiøse stedene Angkor Wat og Banteay Srei er noe du sent vil glemme. Overraskelser og en følelse av håp er noe som vil møte deg langs Mekong, den inspirerende utholdenheten til alle disse menneskene som gjenoppbygger sine liv og byer etter en noe mørk fortid, mens de samtidig strekker ut en velkommen hånd til de besøkende. Elvecruise på Mekongdeltaet tilbys hele året, men det anbefales å dra fra november til februar, da temperaturen er litt mer behagelig, og regnsesongen som varer fra juli til oktober er over.

Velg elvecruise

Du får sett store deler av Asia fra et helt nytt perspektiv ved å velge et elvecruise på reisen din. I tillegg til at båtene tilbyr et bredt utvalg herlige matopplevelser, får du komfortable soveplasser og muligheten til å treffe nye mennesker. Å reise fra by til by med buss er et fint og billig transportalternativ, men dersom du har tid anbefaler vi absolutt at du prøver deg på et elvecruise i Mekongdeltaet. Her slipper du å bli stiv av å sitte på en buss som kun tilbyr en rask, forbipasserende utsikt – og du kan i stedet nyte den behagelige atmosfæren, enestående utsikt samt frisk luft og et eksotisk plante- og dyreliv.